MENÜ
8060 Mór, Arany János u. 4.
+36 22 562 472

Látnivalók

marton_haz_fokep

Márton-ház

Szállodánk egyik gyöngyszeme az eredeti, 300 éves sváb parasztház, a Márton-ház, mely Öreg Prés Éttermünk mellett található. Igazi kuriózumnak számít, hogy a ház kívül-belül a magyarországi németek életét tükrözi. Möllmann Günterné, szállodánk tulajdonosának saját gyűjteménye található a házban, mely móri és pusztavámi sváb örökségeket tartogat. A ház tájház jelleggel funkcionál, és nyitva áll minden kedves vendég, és a Mórra látogatók előtt. Egy igazi időutazás végigjárni a házat, az ember szinte visszacsöppen e régi világba. Szállóvendégeknek a belépés díjtalan.

Külsős Vendégek számára a belépő 500.-/fő 6 éves kor felett.

25 fő felett csoportos kedvezmény: 10.000.-/alkalom

Kérje szállodánk kollégáinak segítségét a megtekintéshez,
vagy hívja a 22/562-472-es telefonszámot a bejelentkezéshez.

tajhaz4
tajhaz3

Habár szállodánk számos lehetőséget kínál arra, hogy kikapcsolódhassanak, amennyiben a környéket szeretnék felfedezni az alábbi látnivalókat ajánljuk figyelmükbe.

 • Csókakői vár – 8 km
  A XIII. században keletkezett község látnivalói közé tartozik a magasba nyúló szirten épült vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Móri-árokra.
 • Bodajk – 8 km
  Bodajkot a legősibb Mária kegyhelynek tartják, híres zarándokhely. Itt található a XIX. században épült Hochburg-Lamberg kastély. Történelmi múltján és vonzó külső arculatán kívül Bodajkot a közeli Gaja-völgy tette híressé, mely minden évszakban kellemes időtöltést kínál a turistáknak, vadászoknak. A síelést kedvelők számára felvonóval ellátott sípálya kínál sportolási lehetőséget.
 • Fehérvárcsurgói – 12 km
  A történelmi település egyik nevezetessége az 1844-ben épült Károlyi kastély, melyből gyönyörű kilátás nyílik az alatta elterülő völgyre. A falu melletti víztározó nyáron fürdési lehetőséget, az év nagyobb részében horgászást és pihenést kínál a vendégeknek.
 • Majk – 25 km
  Kedvelt kirándulóhely a Vértes északi részén.Legfőbb nevezetessége a Kamalduli Remeteség XVIII. századból fennmaradt épületegyüttese, melyben a szerzetesrend egészen 1782-ig működött, majd feloszlatták. A lakóházakat, a templomot és a főépületet ma idegenforgalmi célokra hasznosítják és múzeumként is látogatható.
 • Pusztavám – 10 km
  A Vértesszentkereszti Bencés apátsági templom- és kolostorrom Pusztavámhoz közel az erdőben található. Első említése 1146-ból származik. A megmaradt falak a XII.-XIII.sz.-i román kori építészetünk kiemelkedő értékű műemléke. A török időkben lerombolták. Az azóta elhordott díszes kövek egy része a tatai múzeumban tátható.
 • Székesfehérvár – 26 km
  Magyarország és Közép-Európa egyik legősibb települése, a középkori magyar királyi koronázóváros. Múltja és jelene miatt az egyik legjelentősebb magyar település.
 • Tác – 35 km
  Római kori ásatások helyszíne a Gorsium-Herculia régészeti park. A romterület, a feliratos vagy mitológiai jeleneteket ábrázoló kövek apró tárgyak és szobrocskák szemléletesen vallanak a római kori Pannónia kultúrájáról. Évente kétszer, április végén és július végén nagyszabású program, kirakodóvásár és szabadtéri játékok is várja itt az érdeklődőket.
 • Zirc – 35 km
  Az ország legmagasabban fekvő kisvárosa megőrzött történelmi emlékeivel, kulturális programjaival, szolgáltatásaival és családias hangulatú vendégszeretetével kiemelkedő idegenforgalomra tett szert. Itt található a nemzetközi hírű arborétum, melynek 20 hektáros területén a föld minden részéről telepített fák és növénykülönlegességek között többszáz éves példányok kínálnak páratlan látnivalót.
 • Zirci Arborétum
  (március 15-november 30.), Zirci Ciszterci Apátság, Reguly Antal Néprajzi Múzeum www.zirc.hu
 • Bakonyi kirándulás – Jásd, Tés, Bakonynána – 20 km
  Kellemes erdei kirándulásra invitáljuk Önöket a Bakonyba. A jelölt túraútvonalak közt kitérőt tehet Jásdon és Tésen is, ahol gyönyörködhet a szélmalmokban, továbbhaladva az erdei úton Bakonynána irányba leszakadó magas mészkőfalak között a Római-fürdőként ismert vízesésbe ömlik alá a víz.
 • Pannonhalma – 50 km:
  A település legfőbb nevezetessége a Szent Márton hegyen épült bencés főapátság, mely 1996 óta a Világörökséghez tartozik.

A kért kirándulóhelyekre térítés ellenében 8-17 fős kisbuszt tudunk biztosítani idegenvezetővel!