MENÜ
8060 Mór, Arany János u. 4.
+36 22 562 472

Programok, élmények Móron

Mór város központjában, egy csendes, nyugalmas kis utcában található tájjellegű fogadónk. 300 éves ennek a kis utcának a története, ahol ezek a házak az elsők között épültek.

1. Borkóstoló Öreg Prés Éttermünk Pincéjében:

A több mint 300 éves pincénk várja a tájegység és a Móri borvidék borait megízlelni vágyó vendégeinket. A helyi művészek által készített kovácsoltvas kapu mögé rejtett királyi nedűkből kínálunk Önöknek borkóstolót.
30 fő feletti létszám esetén a móri boros gazdák pincéibe tudunk kóstoló szervezni, ahol szintén a hazai ízeket kóstolhatják meg, igény szerint vacsorakiszállítással egybekötve.
A BORKÓSTOLÓ PROGRAM ÖSSZEKÖTHETŐ BOGRÁCSOZÁSSAL VAGY GRILLEZÉSSEL, AKÁR KEMENCÉS ESTTEL.

2. Borkóstolási lehetőség a Móri Borvidéken

Móri borvidék borai jellemzően fehérborok. A meghatározó fajta Ezerjó mellett a Leányka, a Tramini, a Rizlingszilváni, a Zöldveltelini és a Chardonnay a leggyakoribb szőlőfajták.
Az Ezerjó - amely ma már a hungaricumok közé tartozik - a 19. századi filoxéra-vészt követő újratelepítések során lett a fő szőlőfajta a borvidéken.

Látogatható Pincék a Móri Borvidéken:

* Öreg Prés Pince – 8060 Mór, Arany János u. 4. Tel: +36 22 563-080
* Bozóky Pincészet – 8060 Mór, Pince u. 22. Tel: +36 22 407 797

* Csetvei Pincészet- 8060 Mór, Hársfa utca 6.  Tel: +36 20 316 8551
* Geszler Családi Pince – 8060 Mór, Zrínyi u. 25. Tel: +36 30 481 9248
* Miklós Csabi Pincéje – 8060 Mór, Ezerjó u. 3. Tel: +36 20 315 2003
* Frey Pince – 8060 Mór, Ezerjó u. 11. Tel: +36 22 30 317 9197
* Lincz Pince – 8060 Mór, Zrínyi u. 21. Tel: +36 30 956 4435
* Molnár József Pincéje – 8060 Mór, Pince u. 42. Tel: +36 30 918 5294
* Móri Borok Háza – 8060 Mór, Ezerjó u. Tel: +36 30 227 2832
* Klemm Pince – 8060 Mór, Ezerjó u. 9. Tel: +36 22 400 126
* Szabó Pincészet – 8060 Mór, Vénhegyi u. 2. Tel: +36 20 978 7983
* Gruber Pince – 8060 Mór, Hársfa u. 4. Tel: +36 20 337 4050
* Bogi Pince – 8074 Csókakő, Kossuth u. 64. Tel: +36 30 335 6095
* Szili Pince – 8074 Csókakő, Ezerjó u. 15. Tel: +36 22 408 622
* Bognár Endre – 8074 Csókakő, Nagysalló u. 8. Tel: +36 70 244 7995
* Bíró István – 8073 Csákberény, Orondi dülő Tel: +36 22 424 106
* Belecz Pince – 8074 Csákberény, Orondi dülő Tel: +36 22 424 146
* Sáfrán Pince – 8074 Csákberény, Orondi dülő Tel: +36 20 962 0478

3. Lovaskocsis Kirándulások

Lovaskocsis városnézés keretein belül megismerhetjük Mórt és festői környékét. 1 órás kirándulástól az egész napos túrákig szervezünk Önöknek programokat.

KÍNÁLATUNKBÓL:

 • 1 órás városnézés vagy természetjárás a móri szőlődombok lankáin
 • Csókakői lovaskocsis kirándulás:
  A program során a Vértes-hegység csodálatos panorámája tárul vendégeink elé. Csókakőre érve borkóstolós pálinkás pihenő és ebéd vár ránk a vár alatt egy borospincében. A program után lehetőség nyílik a XIII. században épült Csókakői várat megtekinteni. Indulás vissza lovaskocsival.
  Program időtartama: ca. 4 óra
  Lovaskocsizás összeköthető több pince látogatásával is!

4. Pálinkakóstoló a Bakonyban

A Csetényi Pálinkafőzdében a régi hagyományoknak megfelelően rézüstben, fatüzeléses rendszerben készül a pálinka. A gyümölcsök begyűjtésétől, a főzésen át a palackozásig mindent családi vállalkozásban végeznek, így tudják biztosítani minden üveg kitűnő minőségét. Ezek a párlatok garantáltan 100% érett, tiszta gyümölcsből készülnek, és mivel Varga László nem ismer tréfát az alkoholban, mindig 50 fokosra főzi a párlatot! Látogasson el a Bakony szívébe, Cseténybe mely Mórtól 20 km-re található.

Pálinkakóstolót szállodánkban vacsorával összekötött rendezvény keretében is vállalunk!

5. Csókakői sziklamászás:

A Vértes egyik legszebb sziklamászóhelye a Csókakő sziklamászó iskola. A 70-es évektől másszák hazai sportmászók. A programunk biztonságos lebonyolítása szempontjából fontos, hogy a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség által szakszerűen karbantartott mászóiskoláról van szó. Az utak nehézsége az UIAA
(Európai Alpinista Egyesületek Szövetsége) skálán III-IX között vannak. Ez azt jelenti, hogy a kezdők és a haladók, a gyerekek és a felnőttek is találhatnak a szintjüknek megfelelő kihívást.

A program során az oktatók az alapvető sziklamászó technikákat: a boulderezést kis magasságban, a traverzálást - oldalirányú mászást, és a biztonságos 3 pont technikát oktatják. Ezeket a technikákat mindenki elsajátíthatja. Megismerkedhetnek a mászás eszközeivel - karabinerek, dinamikus kötelek, hevederek - és a személyi védőfelszerelések - beülő, sisak - helyes használatával. Végül ha megismerték ezeket és az alap mászótechnikák már jól mennek, köteles mászást is kipróbálhatnak: választás szerint egy utat van lehetőség megmászni 10-25 m-es falmagasságban. A mászás felső biztosítással történik, ami a maximális biztonság elérése miatt fontos. Végül lehetőség van a kötélereszkedés kipróbálására is, de ezt csak a bátrabbaknak ajánljuk, mert szívdobogtató élmény lehet bárki számára, hiszen a sziklák falmagassága helyenként 25m. Levezetésként: "slackline", a modern kötéltánc.

Időtartam: ca. 2-3 óra
Minimum jelentkezési létszám: 6 fő

6. Vadászat a környéken:

Mivel szállodánk a Vértes és a Bakony között található, a környék bővelkedik a vadállományban, legyen szó apróvadról, nagyvadról. Kérje ajánlatunkat, mi kiválasszuk Önnek igényeinek legmegfelelőbb területet.
Nagyobb csoportoknak vendégeinknek, akik egész évben több alkalommal vadásznak kedvező árakon segítünk a közvetítésben.
Árajánlatkérés!

7. Horgászat:

A hotel körül számtalan lehetőség kínálkozik a horgászók számára. A legközelebb 1 km-re található tóhoz akár kerékpárral is ellátogathatnak.
Kényelmes és csodás környezetben hódolhat szenvedélyének az Ezerjó horgásztónál.
Mivel a tó a szállodától 3,5 km-re található kérésre transzfert az oda-visszaútra térítés ellenében biztosítunk!
Egész napos horgászatra piknikkosarat igény esetén biztosítunk!
Kérje ajánlatunkat!

8. Sportprogramok:

 • Nordic Walking a móri szőlődombok között és a Vértes lankáin
  A finn eredetű új wellness-trend, a nordic-walking - lefordítva "északi gyaloglás" - abban különbözik a hagyományos gyaloglástól, valamint a power walkingtól, hogy közben speciális botokat használunk, így nem csak a lábainkat terheljük, hanem a felsőtestünket is mozgatjuk. A Nordic Walking bárhol űzhető sport. A legjobb természetesen a szabadban, kellemes környezetben, jó levegőn gyalogolni, így fokozatosan érvényesül a Nordic Walking stressz-csökkentő hatása is. A Nordic Walking kitűnő családi és közösségi sport, ezért különösen javasolt azoknak, akik szeretik a társaságot, és nem szívesen sportolnak egyedül.
  Rövid és hosszú túrákat indítunk kezdőknek és haladóknak!
  A túra során ásványvizet mi biztosítunk Vendégeinknek!
 • Kerékpártúrák a környéken:
  Kerékpártúrákra kiválóan alkalmas a vidék, a környékbeli látnivalókat könnyedén felfedezhetik két keréken. Amennyiben nehezebb terepre vágynak a Vértes és a Bakony útvonalain lehetőség van hegyi kerékpározásra. Szállodánkban kerékpár bérelhető. A túrákhoz piknikcsomagot és hátizsákot tudunk biztosítani.
 • Lovaglás a Hétkúti Lovasparkban: Amennyiben lovaglásra vágyik, a szállodától 2 km-re található Hétkúti Lovaspark szolgáltatásai közül kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelőt. Itt megismerkedhet a lovassport szépségeivel, feltöltődhet a lovaglás és lovaskocsis kirándulások adta élményekkel.
  A Hétkúti Lovaspark széleskörű szolgáltatásokkal várja a lóimádókat: futószáras lovaglás, tereplovaglás, voltige, szabadszáras lovaglás, pónilovaglás, lovaskocsizás.
 • Tenisz: A szállodától 500 m-re található nyitott teniszpálya tavasztól – őszig várja az érdeklődőket. A kezdők részére teniszoktatás és teniszedzés is van.
  Előre bejelentkezés és pályafoglalás szükséges!
 • Egyéb sportolási lehetőség a Fogadóban: pin pong asztal, street ball pálya,
  tollaslabda
 • Sportprogramok a Hétkúti Wellness Hotelben: 2 km-re található hotel strandröplabda pályával, tollaspályával, fitnessteremmel és különböző típusú mozgás programmal várja az érdeklődöket: jóga, hangfürdő.

9. Esti és szórakoztató kínálatunkból:

 • Kemencés Est: A Fogadó falusi hangulatban berendezett udvara lehetőséget biztosít kemencés ételek elkészítéséhez, grillsütéshez, bográcsozáshoz. Az elkészült ételeket az udvaron, kellemes zene kíséretében fogyaszthatják el.
  A program összeköthető bor vagy pálinkakóstolóval!
 • Táncház: Ismerkedjen meg a magyar tájegységek jellegzetes táncaival, legyen vendégünk egy kellemes délutáni vagy esti programon, ahol nem csak táncokat, de magyar népdalokat is megtanulhat!
 • Borestek, Borvacsorák: Baráti társaságok és csoportok részére különleges ízvilágú és kiváló móri borokkal párosítható borvacsorát ajánlunk. Boresteket is szervezünk, ahol nem csak a móri borok és pincészetek kapnak lehetőséget bemutatkozásra, de más borvidékek borászatai is meghívott Vendégeink között szerepelnek.
  A Borestek, borvacsorák összeköthetők igény szerint cigányzenével, jazz esttel, bárzongorista műsorral.
 • Borkóstoló Programok: 300 éves eredeti Présház Borospincénkben megkóstolhatják a Móri Borvidék legkiválóbb borait. A Pincelátogatás összeköthető Márton Házunk megtekintésével, mely értékes gyűjteményével a régi sváb hagyományokat eleveníti meg.
  Borkóstoló Programhoz igény szerint cigányzenét vagy harmonikást tudunk biztosítani.

A fenti programokat 20 fő feletti létszám esetén tudjuk megszervezni, amelyre a résztvevők száma alapján egyedi árajánlatot készítünk, kérem keresse értékesítő kollágáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Möllmann – Ház Kereskedelmi Központ
Öreg Prés Butikhotel***

Kerekes-Krár Katalin
Tel: +36 22 563 082
Fax: +36 22 563 092
E-mail: reserve@oregpres.hu
Internet: www.oregpres.hu